Ajax op zoek naar eerherstel tegen koploper PEC Zwolle

Na een niet al te beste seizoensstart van Ajax – met 8 punten uit 5 duels – moet Frank de Boer nu voorkomen dat Ajax niet te veel averij op loopt. Op bezoek bij Heerenveen en Groningen werden dure punten verloren en het is zaak om te voorkomen dat Ajax direct achterop komt te geraken. PEC Zwolle, de verrassende koploper van dit moment, is de opponent die de huidige titelhouder van de Eredivisie op 14 september punten af zal willen snoepen – en dat is zeker niet onmogelijk!

PEC Zwolle won vier van haar vijf duels en is bezig met de beste start van de competitie van alle ploegen. Met dertien punten staat het er twee voor op PSV en liefst vijf op Ajax, die beiden geen vlekkeloze competitiestart kenden. Daarnaast geldt de ploeg van Ron Jans niet als favoriet in deze wedstrijd (en al helemaal niet voor kwalificatie voor Europees Voetbal).

Dat PEC Zwolle alles behalve favoriet is, is te zien aan de notering. De Zwollenaren krijgen van Unibet een notering van 8.80 toebedeeld, wanneer ze winnen in de ArenA. En dat terwijl Ajax een notering van 1.30 heeft gekregen. Bij een gelijkspel kun je 5.20 keer je geld terugkrijgen. Met in het achterhoofd de gedachte dat PEC Zwolle nog ongeslagen is, ligt niets buiten de mogelijkheden. Een weddenschap afsluiten op de underdog kan daarom lonen.

Het vertrek van Youness Mokhtar is wel een aderlating voor de Zwollenaren. Het is nog maar de vraag hoe Leroy Labylle, overgekomen van MVV, zijn plek gaat opvullen. Bovendien mist PEC in Diederik Boer, Furdjel Narsingh en Ronnie Reniers drie belangrijke spelers.

Aan de zijde van Ajax, de huidige nummer 4, zijn Siem de Jong, Lucas Andersen en Joël Veltman er nog steeds niet bij. Zowel Toby Alderweireld als Christian Eriksen, twee internationals, is vertrokken naar buitenlandse competities. Hun ontbreken bleek tegen Groningen direct een groot gemis. Voor Ajax zal de wedstrijd PEC-thuis op het eerste oog dus geen eenvoudige klus worden.