Bank of America maakt ook na IPO-snauw winst op Alibaba

Alles over handelen in CFD aandelen Alibaba Groep.De Bank of America, een van de grootste banken dat niet aan de Alibaba Group IPO werkt heeft een andere manier gevonden om toch geld te verdienen aan de grootste IPO in de geschiedenis. De in Charlotte, North Carolina gebaseerde bank geeft investeerders de kans om te wedden op de koers van Alibaba door hen een product aan te bieden dat wordt gebruikt door de grootste aandeelhouder, SoftBank Corp, als basis voor de Alibaba waardering. Bank of America stript de belangrijkste beursgenoteerde bedrijven van SoftBank zoals Sprint Corp en Yahoo Japan via korte posities.

De bank heeft geinteresseerde investeerders weten bij elkaar te rapen om winst te maken op de grootste IPO sinds de IPO van Facebook en de deals hebben de de Amerikaanse bank miljoenen dollars opgeleverd aan commissies. Vraag naar de IPO voor Alibaba’s 24 miljard dollar-deal is enorm en heeft er zelfs voor gezorgd dat het bedrijf eerder stopt met het aannemen van orders dan gepland.
[Lees meer...]

Online Aandelen Alibaba Kopen vanaf 19 september

plus500Alibaba maakt zich op voor een debuut op de beurs dat een aantal records kan verbreken. Nu de beursgang voor de deur staat hebben wij drie dingen op een rijtje gezet voor de grootste tech-IPO in lange tijd.

Particulieren kunnen ook profiteren van de beursgang van Alibaba, door het online kopen of verkopen van CFD aandelen bij het handelsplatform van Plus500. Meldt je nu alvast aan bij Plus500, zodat je direct vanaf de beursgang kan profiteren. Handelen in CFD aandelen brengt risico met zich mee, je inleg loopt gevaar.
[Lees meer...]

Investeerders zien grappige kant van CEO Alibaba

CFD aandelen van Alibaba kopenJack Ma, de voormalig Engels leraar dat de grootste Chinese e-commerce website Alibaba startte, brak het ijs met potentiële investeerders gisteren met een lach tijdens de kick-off van het eerste grote evenement van de roadshow voor de grootste tech-IPO sinds Facebook in 2012.

Sprekend voor honderden investeerders in de Waldorf Astoria in Manhattan vertelde Jack Ma een verhaal over zijn reis naar Silicon Valley vijftien jaar geleden. Toen stond Alibaba in zijn kinderschoenen met de vraag 2 miljoen dollar op te halen bij investeerders. Echter verliep die poging zonder succes. Met een grote lach op zijn gezicht zei Ma dat hij deze keer terug was voor een beetje meer.

Particulieren kunnen eenvoudig handelen in CFD aandelen Alibaba via Plus500. Inschrijven is gratis, en daarna kan je eenvoudig via iDeal geld overmaken naar het handelsplatform. Handelen in CFD aandelen brengt risico met zich mee, je inleg loopt risico, daarom is handelen in CFD aandelen alleen geschikt voor gevorderde.
[Lees meer...]

Roadshow Alibaba van start in de VS

Alibaba de wereld rond met IPO-show
Als je de grootste tech-IPO ooit probeert uit te voeren, dan moet je dat groots aanpakken. En, op basis van de eerste rapporten van het marketingplan van Alibaba is dat precies wat de Chinese webgigant van plan is. Alibaba gaat met professionele investeerders in gesprek over mogelijke investering in de Alibaba IPO, daarvoor gaat het bedrijf naar vergaderingen in Azië, Europa én de Verenigde Staten.

Alibaba roadshow, aanloop naar beursgang

Dat is een zeer breed raakvlak, zeker als je in het achterhoofd houdt dat de meeste ‚roadshows’ één en soms twee continenten halen, maar vrijwel nooit drie. De Alibaba IPO gaat wereldwijde tech-investeerders aantrekken.

Recentelijk kwam naar buiten dat een aandeel tussen de $60 en $66 moet kosten. Wat betekent dat Alibaba zo’n 20,5 miljard dollar op zal halen met aanstaande beursgang. Totale waarde van Alibaba komt daarmee op 165 miljard dollar, maar als de roadshow een succes is dan kan die waarde alsmede de prijs per aandeel nog wel eens flink omhoog gaan. Volgens experts kan de waarde van Alibaba binnen no-time naar een waarde van 200 miljard dollar klimmen. Dat is twee keer de waardering van Facebook, dat in mei 2012 een waarde van 104 miljard dollar achter hun naam kon zetten.

Doordat Alibaba aardig wat meer omzet maakt en ook meer winstmarge hanteert, dan Facebook in die tijd, waarderen investeerders het bedrijf aanzienlijk hoger. Facebook maakte in 2012 5 miljard dollar omzet, wat inhoudt dat investeerders de waardering op basis van 20 x de jaaromzet werd berekend. Alibaba’s omzet van de afgelopen 12 maanden was 9 miljard dollar, waardoor de waardering van 180 miljard dollar tot stand kwam.

Groei Alibaba laatste kwartaal

We zouden daarover kunnen discussiëren gezien 45% van die omzet in het meest recente kwartaal werd behaald. Maar als het bedrijf op dit niveau blijft groeien dan kan de omzet dit jaar oplopen tot 12 miljard dollar. Investeerders hebben er vertrouwen in dat het management er in slaagt om een dergelijke omzet te halen. Er zijn wel wat haken en ogen aan een dergelijke IPO. Zeker als we kijken naar de flinke crash dat het aandeel van Facebook maakte in de eerste vier maanden van de beursgang. Maar geduldige, lange termijn investeerders geven niet veel om die crash, gezien de aandelen van Facebook sindsdien in waarde zijn verdubbeld en ook Facebook een waarde van 200 miljard dollar heeft gehaald.

Alibaba gaat voor een grootschalige aanpak gaat met een IPO dat de recordboeken in kan, daar zijn we inmiddels wel zeker van. Of ze ook een waardering van 200 miljard dollar aan kunnen tikken, dat gaan we nog meemaken.

Mobiele markten varen wel op Alibaba

Beursgang Alibaba zet mobiele commercie in stroomversnelling
Er zijn nieuwe mogelijkheden beschikbaar voor mobiele commercie terwijl Alibaba zich opmaakt voor de grootste tech-IPO in lange tijd. Dit omdat Alibaba een groot deel van haar investeringen doet in mobiele technologie. Deze investeringen zullen een flinke impact hebben, en ook hun concurrenten zullen daardoor aan de bak moeten. Zoals het nu lijkt zal Alibaba met haar langverwachte beursgang flink wat stof doen opwaaien.

Wanneer Alibaba ook op de beurs stapt, het is duidelijk dat het een enorme impact op e-commerce in Amerika zal hebben – en daarmee ook op mobiele e-commerce.

De marketing van de aankomende Alibaba IPO zal volgende week van start gaan en het bedrijf zal waarschijnlijk op 18 september de prijs per aandeel bekendmaken. Maar naar alle waarschijnlijkheid zal een aandeel $60 á $66 gaan kosten.

Een verrassende opwelling mobiel

alibaba mobiele commercieHet mobiele momentum van Alibaba kan niet meer onder stoelen of banken worden geschoven. De cijfers van het tweede kwartaal laten een enorme toename in mobiele transacties zien.

Een derde van de totale omzet van 2,54 miljard dollar kwam van mobiele transacties. Daarnaast nam de totale omzet, ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder, toe met 46% voor dat kwartaal. Aan het einde van 2013 telde Alibaba 136 miljoen actieve mobiele gebruikers.

Alles wijst op verdere groei. Mobiele apparaten zullen nog belangrijker worden en Alibaba zag daar vroegtijdig al heil in. Het zal online shoppen nog sneller en nog makkelijker maken. Daarnaast opent het deuren voor nog meer mogelijkheden in e-commerce. China heeft het grootste aantal mobiele internet gebruikers van de wereld met 500 miljoen gebruikers, maar Alibaba wil ook de rest van de wereld bereiken.

Investeren in Snapchat gevaar voor IPO Alibaba?

Chinese webgigant Alibaba gaat niet in Snapchat investeren
snapchat-logoDe interesse van Alibaba in Snapchat is als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat terwijl de president van het Chinese internetbedrijf meldde dat ze een flinke investering in het populaire, in Los Angeles gebaseerde, berichten bedrijf zou doen. Uit diverse bronnen blijkt dat die investering toch niet doorgaat.

De twee bedrijven hebben er de nodige gesprekken over gevoerd, zeiden deze bronnen, maar die gesprekken zijn al langer gestaakt. Zelfs voordat er een initieel rapport over een mogelijke investering van Alibaba in Snapchat aan het licht kwam.

„Dat rapport was een echo, denk ik”, zei één van de bronnen.

Mogelijke redenen afketsen investering Alibaba

Een van de redenen dat Alibaba niet achter zo’n investering aan zit is vrij logisch. Het zou een te grote impact hebben op de lang verwachte aanstaande beursgang van Alibaba op de New York Stock Exchange. Alibaba’s volledige focus ligt op deze enorme transactie, dat de grootste tech-IPO in de historie zal zijn en ook een van de meest bekritiseerde.

Meer indicatie van hun intenties: Alibaba heeft haar personeel flink uitgebreid om een solide basis in de Verenigde Staten te hebben voorafgaand aan de beursgang. Een dergelijke basis heeft een positieve uitwerking op Wall Street en reglementen vanuit de overheid, zeker gezien de mogelijke controversie met de Chinese origine van het bedrijf.

Het is vrij amuserend dat een binnenkort-rijke Alibaba nu in verband wordt gebracht met mogelijke investeringen of aankopen van een aantal in Amerika gevestigde bedrijven. Omdat een groot aantal transacties op een later stadium staan te gebeuren, koopt het Yahoo of eBay niet vandaag. En dat zou het bedrijf ook niet moeten doen als het bedrijf wil dat deze IPO soepel verloopt.

Snapchat blijft zoeken naar investeerders

Wat Snapchat betreft, het heeft inderdaad hier en daar naar extra investeerders gezocht waardoor de onderneming op een waarde van bijna 10 miljard dollar komt te staan. Forbes meldt dat Snapchat de verkoop van 17,5 miljoen aandelen heeft geautoriseerd. Wat dat precies inhoudt is nog onduidelijk, zeker gezien de vele geruchten omtrent mogelijke nieuwe investeringen in het bedrijf, waarbij zelfs aandelen van CEO Evan Spiegel mee in verband worden gebracht.

Volgens een aantal mensen die dichtbij het bedrijf staan is de 24-jarige CEO erg geheimzinnig over ieder aspect van het bedrijf, waaronder ook over investeringen. Dat zal mogelijk veranderen aangezien het bedrijf actief op zoek is naar een grote naam in PR, beleid en communicatie om zichzelf te verbeteren op dit belangrijke vlak. Maar niet vandaag!

Recentelijk ontving Snapchat een injectie van 50 miljoen dollar vanuit hedge fund Coatue Management. Snapchat heeft in totaal 140 miljoen dollar van investeerders ontvangen, naast Coatue ontving het jonge bedrijf investeringen van Lightspeed Venture Partners, Institutional Venture Partners, Alibaba concurrent Tencent, SV Angel, General Catalyst Partners en Benchmark.

Tot dusver nog geen zekerheden over mogelijke investeringen van Alibaba in de Verenigde Staten, maar dergelijke geruchten kunnen een soepele IPO de das om doen. Zeker omdat er enige controversie heerst omtrent een Chinees bedrijf dat zich op de New York Stock Exchange laat noteren en mogelijk Amerikaanse bedrijven gaat overnemen.

Beursgang Alibaba nu echt aanstaande – IPO NYSE

Exacte datum beursgang Alibaba nog een verrassing

Wanneer de handel van de aandelen van de Chinese webgigant precies van start gaat is nog een verrassing. Zoals het nu lijkt zal de handel in aandelen van Alibaba op 18 of 19 september beginnen. Dit kunnen we opmaken uit een artikel uit de Wall Street Journal dat het nieuws publiceerde op basis van een anonieme bron. Alibaba zou in de week van 8 september verdere details publiceren omtrent de prijs en het totaal aantal aandelen dat op de markt komt. In de week na publicatie zou de handel van de aandelen direct in New York kunnen beginnen.

Geruchten gaan dat de beursgang Alibaba 20 miljard dollar op wil halen. Hiermee zou het de grootste beursgang ooit zijn in de Verenigde Staten. Een aantal jaar geleden boekte Visa dat record waarna het 19,65 miljard dollar ophaalde op de beurs. Ondertussen is er enige discussie ontstaan rondom de keuze van Alibaba om op de New Yorkse beurs genoteerd te worden, in plaats van op de beurs van Hongkong. Alibaba koos initieel voor een notering op de beurs van Hongkong, maar werd daarvoor afgewezen. Hierdoor landde ze een notering op tweede keus New York.

Het bestuur van de beurs in Hongkong gaat nu aan beleggers vragen of de beurs het huidige systeem van één aandelen, één stem moet herzien. Bij Alibaba is de constructie dusdanig opgezet dat het huidige bestuur straks ook de controle kan houden.

Alibaba stelt bijeenkomsten investeerders uit

De Chinese webgigant heeft de bijeenkomsten met investeerders omtrent de beursgang Alibaba in New York een week uitgesteld. Dit omdat het aanstaande beursbedrijf vragen omtrent de prospectus moet beantwoorden van de SEC. Ook dat nieuws kwam naar buiten via een anonieme bron die tegenover de New York Times het een en ander los liet.

IPO en de “verplichte” roadshow

Alibaba zou volgende week beginnen met de ‚roadshow’ om beleggers warm te maken voor de aandelen van het aanstaande beursbedrijf. Deze zogeheten roadshow is nu eerst uitgesteld tot maandag 8 september. Wanneer Alibaba exact naar de beurs toe gaat is dus nog even een verrassing en ook hoe de roadshow eruit komt te zien is nog even een verrassing. De verwachtingen zijn hoog en wellicht is deze opbouw wel nodig om de verwachte 20 miljard dollar op te halen. Een goed opgebouwde anticipatie voor een langverwachte beursgang van Alibaba met een dergelijke doelstelling is het halve werk.

Wat moet Yahoo! doen met het geld dat de beursgang van Alibaba oplevert

Het moge duidelijk zijn dat het opnieuw niet goed gaat met Yahoo! De voormalige internetgigant wordt simpelweg op alle vlakken voorbij gestreefd door de concurrentie. Voor het zoeken naar websites en maildiensten kiest men Google, voor het streamen van films kiest men Netflix en voor het aanschaffen van boeken, CD’s en DVD’s kiest men Amazon.

De gevierde CEO Marissa Mayer heeft binnen de afgelopen twee jaar helaas het tij nog niet doen keren. De verkoopcijfers blijven tegenvallen en ook het toekomstperspectief is niet rooskleurig.

Aandelen Yahoo! worden op het moment dan ook vooral door één voordeel gestuwd: Yahoo! heeft een belang van 24% in de opkomende internetreus uit China, Alibaba. Alibaba zal naar verluid september de internationale beurs opgaan. Op dat moment zal Yahoo! ongeveer 40% van haar aandelen in het bedrijf moeten verkopen. De verkoop zal naar verluid meer dan 10 miljard dollar opleveren.
[Lees meer...]

Heineken merkt nog niets van sancties Rusland

De Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft nog weinig tot niets gemerkt van de sancties die Rusland heeft gelegd op het westen. Sterker nog, Heineken maakte onlangs haar halfjaar cijfers bekend en deze zorgen voor een rooskleurige stemming bij zowel de top als de aandeelhouders van Heineken.

Heineken zag het afgelopen jaar de winst en de omzet in vrijwel alle regio’s waarin het biermerk actief is, stijgen. De operationele winst is na zes maanden met 10% gestegen naar een totaal van 1,45 miljard euro. De nettowinst bedroeg, na aftrek van alle afschrijvingen, 772 miljoen euro, een stijging van 14%.
[Lees meer...]

Europeanen bundelen krachten samen en slepen Facebook voor de rechter

25.000 Europese Facebook gebruikers hebben onder leiding van Max Schrems, een advocaat en voorvechter van het behoud van privacy uit Oostenrijk, een rechtszaak tegen Facebook  aangespannen. Hierdoor is Facebook genoodzaakt om zich in Wenen te verdedigen tegen de bezwaren van deze gebruikers.

De klachten van de gebruikers hebben betrekking op de grove schendingen van de Europese wetgeving, met name op het gebied van privacy. Zo wordt Facebook beschuldigd van het volgen van gebruikers, opslaan van persoonsgegevens zonder inspraak en het delen van privacy gevoelige informatie aan derde partijen, te weten de Amerikaanse inlichtingendienst NSA.
[Lees meer...]