Europese Commissie verleent toestemming voor overname Beats Electronics

De Europese Commissie heeft deze week aangekondigd dat de overname van Beats Electronics, het bedrijf van hiphop artiest en producent Dr. Dre dat vooral bekend is van haar koptelefoons, door Apple goedgekeurd is.

Bij iedere grote overname is het van belang dat er door de Europese Commissie eerst wordt gekeken of na de fusie van beide bedrijven er niet sprake is van een dominante positie op de markt. Hiermee probeert de EU monopolie posities van bedrijven te voorkomen.
[Lees meer...]

Met Windows 9 laat Microsoft alle besturingssystemen samenkomen

Het is niet de eerste keer dat Microsoft aangeeft dat alle verschillende besturingssystemen samengevoegd zullen worden. Maar Satya Nadella, de CEO van Microsoft, heeft deze week aangekondigd dat er met de nieuwe versie van Windows, Windows 9, er geen onderscheid meer gemaakt zal worden.

Momenteel zijn er verschillende varianten van Windows 8 in omloop: Windows 8.1, Windows RT (voor tablets in de lagere prijsklassen) en Windows Phone 8 (voor smartphones). Nadella liet tegenover o.a. Business Insider weten dat deze drie besturingssystemen met de volgende incarnatie van Windows samengevoegd zullen zijn.
[Lees meer...]

Kwartaalcijfers Facebook overtreffen alle verwachtingen

Social mediagigant Facebook heeft deze week de cijfers van het afgelopen kwartaal bekend gemaakt. Met een omzet van 2,9 miljard Amerikaanse dollar in de maanden april tot juni heeft het platform de analisten dit keer flink eten te verrassen.

Vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar terug is de omzet met maar liefst 60% gestegen. Analisten hadden ingezet op een kwartaalomzet van 2,8 miljard. Omdat Facebook daar dus met 100 miljoen overheen is gegaan, zag men op de beurs de waarde van Facebook al snel met 5% stijgen.
[Lees meer...]

Vijf tips voor het spelen van roulette

Online RouletteRoulette in het online casino kan heel erg leuk zijn. Er zijn verschillende redenen, dat men er voor kiest om roulette online bij 888 te spelen. Maar er zijn altijd dingen die verbeterd kunnen worden, bijvoorbeeld aan je eigen spel. Er zijn diverse tips en strategieën die je in acht kunt nemen, wanneer je een potje roulette gaat spelen. In dit artikel leer jij 10 roulette tips die je op weg kunnen helpen.

1. Kies de juiste vorm

Roulette wordt gespeeld in verschillende vormen en jij kunt je eigen spel kiezen. Frans roulette krijgt vaak de voorkeur boven Europees roulette (hier krijg je bij een bal op de nul niets terug) en Amerikaans roulette, dat zelfs een dubbele nul als extra getal op de speeltafel heeft. Statistisch gezien win je dus het meest met Frans roulette en het zou zonde zijn als je zo een kans laat schieten.
[Lees meer...]

KPN benoemd oud-minister van Financiën De Jager als financieel directeur

Jan Kees de Jager, oud-minister van Financiën van de periode 2007 tot 2012, is door KPN benoemd tot financieel directeur van het Nederlandse telecombedrijf. De Jager neemt vanaf 15 augustus plaats in de bestuursraad van KPN en treedt vanaf 1 november officieel in functie.

Met De Jager haalt KPN een ervaren financieel bestuurder in huis, welke op het moment broodnodig is. De afgelopen twee jaar vertrokken twee financieel bestuurders, te weten Eric Hageman en Carla Smits-Nusteling, en een ander lid van het bestuur, Baptiest Coopmans, het telecombedrijf.
[Lees meer...]

Beursgang Alibaba verschoven tot na de zomer

Het belooft de grootste beursgang van de Verenigde Staten te worden. We hebben natuurlijk over het Chinese miljardenbedrijf Alibaba. De onderneming uit China is groot geworden met het exploiteren van webwinkels, voornamelijk in eigen land, maar heeft plannen om de strijd aan te gaan met grote namen als eBay en Amazon.

In tegenstelling tot Amazon bieden winkels van Alibaba, zoals Taobao, Tmall en Aliexpress, derden de mogelijkheid om producten te verhandelen. In eigen land domineren de winkels van Alibaba de markt van online shoppen. Aangezien de Chinese economie één van de grootste economieën ter wereld is, bevindt Alibaba zich dan ook in een gezonde positie om haar internationale aspiraties na te jagen.
[Lees meer...]

Apple en IBM gaan samen de zakelijke markt op

Zo’n dertig jaar geleden zou het nog als vloeken in de kerk worden gezien: een samenwerking tussen Apple en IBM. Waarbij Apple altijd het rebellerende en innovatieve kleine broertje was, is IBM juist tegenovergestelde: consequent en strikt zakelijk. Beide lijken aanvankelijk niet de meest voor de hand liggende combinatie.

Toch zette Apple CEO Tim Cook en IBM voorzitter Ginni Rometty afgelopen dinsdag beiden een krabbel om in de toekomst intensief met elkaar samen te werken. Het is de bedoeling dat beide bedrijven samen een nieuwe mobiele omgeving creëren voor de zakenwereld waarbij iOS centraal staat.
[Lees meer...]

Zelfsturende auto’s van Google laten nog even op zich wachten

Internetgigant Google houdt zich tegenwoordig al lang niet meer exclusief bezig met zoekmachines en apps. Het miljardenbedrijf koopt bedrijf na bedrijf op en heeft inmiddels een flinke portefeuille aan acquisities in onder andere de autobranche, robotica sector en nog veel meer.

Eén van de meest veelbelovende projecten van Google waar al jaren over gesproken wordt, is de zelfsturende auto. Wanneer Google het lukt om haar eigen auto die volledig autonoom is te fabriceren, dan zou het internetbedrijf een serieuze concurrent kunnen zijn voor traditionele autofabrikanten.
[Lees meer...]

FIFA WK Voetbal: Voorspellingen & Voorbeschouwing finale Duitsland – Argentinië

Wat zijn de voorspellingen van de finale van het FIFA wereldkampioenschap Voetbal 2014?Zondagavond om 21 uur staat de finale van het wereldkampioenschap in Brazilië op het programma. Helaas komt het Nederlands elftal niet uit in deze wedstrijd. Duitsland neemt het op tegen het Argentinië van Lionel Messi. Van te voren zouden veel mensen het affiche van deze wedstrijd niet verwonderlijk hebben gevonden als de finale van het wereldkampioenschap. Wat wel verrassend is geweest, is de weg die beide ploegen beide af hebben gelegd voordat ze een ticket voor de wedstrijd van zondag in hun bezit hadden.

De verwachting is dat Duitsland zondagavond aan het langste eind zal trekken, dit is ook te zien aan de voorspellingen van de bookmakers. Op Netbet is de notering van een Duitse overwinning 2.25. De notering van een Argentijnse overwinning staat op dezelfde website aangeduidt met een notering van 3.60. Een gelijkspel tijdens de wedstrijd van zondagavond staat op 3.20. De voorspellingen liggen niet heel ver uit elkaar en mocht ‘s werelds beste speller, Messi, goed in vorm zijn zondagavond kan de wedstrijd zomaar uitpakken in het voordeel van Argentinië.
[Lees meer...]

FIFA WK Voetbal 2014 Finale: Opstellingen Duitsland & Argentinië – Müller tegen Messi

Wat wordt de opstelling van Duitsland en Argentinië?Eindelijk gaat het dan gebeuren: de finale van het WK voetbal 2014 wordt zondag gespeeld in het Maracaná. Duitsland en Argentinië zullen uitmaken wie zich de komende jaren wereldkampioen mag gaan noemen en de wedstrijd belooft een fantastische strijd te worden tussen de meest geweldige voetballers ter wereld. Een geweldige wedstrijd staat op het programma en voor de neutrale kijker is het alleen maar mooi om te zien welke ploeg er met de felbegeerde cup vandoor gaat.

Na de monsterzege van Duitsland is de favoriet helemaal bekend; volgens Netbet gaat Duitsland het WK winnen. Voor een zege in reguliere speeltijd keert de bookmaker 2.25 keer je inzet uit. Indien de Argentijnen het flikken, wacht hier een notering van 3.45 op je. Voor wederom een verlenging mag je een notering van 3.20 verwachten. Wil jij nog meer noteringen zien? Ga dan naar de pagina met weddenschappen en lees meer over alle wedopties voor de finale van het WK.
[Lees meer...]