Play-offs Premier League of Darts: Gary Anderson tegen Dave Chisnall

Donderdag 21 mei gaat het allemaal gebeuren: de Premier League van 2015 komt tot zijn einde. Nu de reguliere competitie voorbij is en de play-offs afgewerkt gaan worden, moeten de grote darters naar voren stappen en proberen de zege te pakken. Gary Anderson en Dave Chisnall zijn dit seizoen in topvorm, maar moeten het in de O2 Arena tegen elkaar opnemen om te bepalen welke darter op diezelfde avond in de finale van de Premier League komt. Welk van de twee Britten stroomt door naar de finale?

Bij NetBet kan je online wedden op de Premier League of Darts.

Speciale opzet play-offs zorgt voor veel spanning

De play-offs zullen donderdag worden afgewerkt in Londen. Aansluitend na de twee halve finales volgt ook de finale. De halve finales kunnen maximaal tot 15 legs doorgaan, terwijl de finale 19 legs kan duren. In de geschiedenis van de Premier League gebeurde het echter nog nooit dat de finale een beslissende leg kende. Wellicht dat het dit jaar wel het geval is!
[Lees meer…]

Premier League of Darts play-offs: Michael van Gerwen tegen Raymond van Barneveld

Het reguliere seizoen van de Premier League is nu voorbij. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Dave Chisnall en Gary Anderson hebben zich geplaatst voor de play-offs, die op donderdag 21 mei in de O2 Arena in Londen worden afgewerkt. In de ene play-off staan Van Gerwen en Van Barneveld, de nummers één en vier, tegenover elkaar. Vorig jaar was dit zelfs de finale van de Premier League, een finale waarin Barney aan het langste eind trok. Welk van de twee Nederlanders stroomt nu door naar de finale?

Bij NetBet kan je online wedden op de Premier League of Darts.

Van Gerwen eerste in reguliere competitie

Michael van Gerwen heeft zich bewezen als topfavoriet door het reguliere seizoen van de Premier League af te sluiten als nummer één op de ranglijst. In de laatste partij kwam Mighty Mike goed weg, want pas in de laatste leg brak hij Dave Chisnall terug, waardoor hij zijn eerste plaats op de rangschikking niet verloor. Hij kwam door het gelijkspel uit op 23 punten, gevolgd door de Engelse Chisnall, die op 22 punten bleef steken.
[Lees meer…]

Premier League Darts: Van Barneveld favoriet tegen Bunting

De Engelse Stephen Bunting mag er deze donderdagavond alles aan gaan doen om zijn laatste plaats in de Premier League om te buigen in een meer acceptabele positie. Hierbij moet hij het opnemen tegen de Nederlander Raymond van Barneveld, die al zeker is van een plaats in de play-offs. Voor Barney staat er echter meer op het spel; met een derde plaats kan hij zich een nog betere uitgangspositie voor een eventuele finale verschaffen.

Bij NetBet kan je online wedden op de Premier League Darts.

Barney kan nog klimmen

Voor Raymond van Barneveld zal er weinig druk op het laatste duel staan. Na een slechte uitgangspositie halverwege het seizoen knokte de regerend titelhouder van de Premier League zich knap terug en bereikte hij de vierde plaats in de rankschikking. Dit kan zelfs nog een derde plaats worden, wanneer Gary Anderson, de huidige nummer drie, de fout in gaat tegen Adrian Lewis.
[Lees meer…]

Premier League Darts: Van Gerwen tegen Chisnall voor behoud eerste plaats

De Premier League of Darts 2015 is bijna aan het einde van het reguliere seizoen gekomen; de vijftiende ronde van dit prestigieuze dartsevenement gaat deze donderdag plaatsvinden in Het Brighton Centre. Interessant gegeven is dat de nummers één tot en met vier al vastliggen. Phil Taylor werd vorige week verrassend uitgeschakeld voor de titel. Michael van Gerwen, de huidige nummer één, neemt het in deze ronde op tegen Dave Chisnall, de man die opvallend tweede in het reguliere seizoen staat. Kan hij Van Gerwen nog zijn eerste plaats afnemen?

Bij NetBet kan je online wedden op de Premier League Darts.

Nederlander maakt slippertje

In de vorige ronde wist Van Gerwen niet helemaal te overtuigen. Hij verloor 7-5 van Adrian Lewis, die na dat potje toe moest zien dat hij reeds was uitgeschakeld. Chisnall wist wel te overtuigen door met 7-1 te winnen van Stephen Bunting. Hierdoor liep Chisnall weer in op Van Gerwen en het onderlinge verschil is nog maar één punt, waardoor Chisnall bij een zege over Van Gerwen heen gaat en eerste eindigt in het reguliere seizoen.

[Lees meer…]

Europa League: Voorbeschouwing Fiorentina – Sevilla (14 mei 2015)

Sevilla was vorige week donderdag oppermachtig in de halve finale van de Europa League toen het Fiorentina in eigen huis wegspeelde. De eindstand werd 3-0 en daarmee is voor Fiorentina een zeer zware klus weggelegd. De ploeg zal minimaal drie keer moeten scoren om überhaupt nog kans te maken op het behalen van de finaleplaats in Warschau. Gaat Sevilla de voorsprong met succes verdedigen?

Bij NetBet kan je online wedden op de Europa League.

Sevilla wil titel verdedigen

De Europa League winnaar van vorig jaar, Sevilla, kan dit seizoen direct haar titel prolongeren. In 2014 werd Benfica met 4-2 verslagen, waardoor de Portugese ploeg wederom geen Europese prijs kon winnen. Om prolongatie af te dwingen, zal Sevilla eerst nog af moeten rekenen met Fiorentina, dat er in eigen huis alles aan gaat doen de 3-0 nederlaag van vorige week om te buigen in een overwinning.
[Lees meer…]

Europa League: Voorbeschouwing Dnipro – Napoli (14 mei 2015)

Voor veel voetballiefhebbers was het 1-1 gelijkspel tussen SSC Napoli en Dnipro Dnipropetrovsk op Italiaanse bodem in de halve finale van de Europa League een daverende verrassing. Donderdag mag de Oekraïense ploeg dit gelijke spel gaan verdedigen in eigen huis. Napoli wordt getipt als favoriet, maar kon het in eigen huis niet laten zien. Zit er een stunt in voor de ploeg uit Oekraïne en wordt het grote Napoli alsnog uit geschakeld?

Bij NetBet kan je online wedden op de halve finales van de Europa League.

Knap gelijkspel in Italië

Op papier leek de thuiswedstrijd tegen Dnipro een formaliteit voor SSC Napoli, de ploeg van Rafael Benitez. Zijn mannen slaagden er echter niet in om de favorietenrol in de halve finale van de Europa League waar te maken, waardoor Dnipro laat in de wedstrijd gelijk kon maken en het een gelijke stand over de streep trok in Napels.
[Lees meer…]

Juventus en Real Madrid nog niet zeker van finaleplaats Champions League

Voor sommige voetballiefhebbers kwam de 2-1 zege van Juventus op het sterrenteam van Real Madrid onverwacht, daar waar andere kenners hun vertrouwen in Juventus terecht uitbetaald zagen worden. De Italiaanse kampioen kwam zeer goed voor de dag en zette in eigen huis de eerste stap naar de finale van het Miljoenenbal. Maar zo ver is het nog lang niet!

Belangrijke basisspelers op de weg terug

Gareth Bale was er tegen Juventus eindelijk weer 90 minuten bij. De man uit Wales kende veel blessureleed, maar is op de weg terug. Net als Karim Benzema, die in de return waarschijnlijk weer minuten kan gaan maken, zodat het trio ‘BBC’ weer compleet is.

Zonder schorsingen zal Juventus weer aantreden in haar beste opstelling, wanneer De Oude Dame woensdagavond in het Santiago Bernabeú haar voorsprong gaat verdedigen. Het zal geen gemakkelijke klus worden, doordat Cristiano Ronaldo in Turijn voor een uitdoelpunt voor de Madrilenen kon zorgen. Aan een 1-0 zege heeft De Koninklijke daardoor al genoeg om in de finale terecht te komen. Deze zal op 6 juni worden afgewerkt in Berlijn.

Bookmaker voorspelt finaleplaats voor Real Madrid

Als het aan NetBet ligt, is de 2-1 zege van de Italiaanse ploeg niet voldoende om een plek in de finale in Berlijn te bemachtigen. De bookmaker schat de kans dat Real Madrid de finale haalt (1.71 keer je inzet) groter in dan de kans van Juventus (2.10). Voor een zege van Juve in Madrid wordt zelfs 5 euro 80 per ingezette euro uitgekeerd! Mocht Real Madrid de klus in eigen huis kunnen klaren, dan levert dit 1.58 keer je inzet op. Voor een gelijkspel staat bij de bookmaker een notering van 4.05.

De fans van Real Madrid zullen deze ontwikkeling bij het online wedkantoor graag tegemoet zien. Immers, na de eindzege in de Champions League van vorig jaar, hopen de fans dat er meteen een elfde trofee zal volgen. Het prolongeren van de Champions League is een zware klus, maar Carlo Ancelotti zal er alles voor over hebben nu hij geen kans meer maakt in het Spaanse bekertoernooi, daar waar ook de tweede plek in de Spaanse competitie voorlopig nog geen kampioenschap betekent.

Juventus maakt nog kans op de treble

Hoewel het een zeer moeilijk karwei lijkt, maakt De Oude Dame nog kans om de nationale titel, nationale beker en de Champions League te winnen, hetgeen ook FC Barcelona nog kan behalen. Juventus is reeds kampioen en staat in de finale van de nationale beker. Met het nodige geluk zal het de finale van de Champions League ook kunnen behalen.

We gaan woensdagavond hopelijk een zeer spannende strijd tegemoet. Krijgen we in Juventus na jaren weer een Italiaanse ploeg in de finale, of gaat Real Madrid in Berlijn proberen haar titel van de Champions League verdedigen?

Bayern staat voor schier onmogelijke taak tijdens return tegen Barcelona

Aanstaande dinsdag speelt Bayern München thuis tegen FC Barcelona. Bij de bookmakers is Bayern favoriet voor de thuiszege, maar hier voor zal de Duitse ploeg van Pep Guardiola het niet alleen doen. Afgelopen woensdag werd Der Rekordmeister nog weggespeeld in Camp Nou voor de eerste halve finale van de Champions League, waardoor het een nagenoeg onmogelijke klus zal zijn om de finale nog te halen. Denk jij dat Bayern München nog kans maakt?

Barcelona wint thuis ruim van Bayern

Het was voor Guardiola niet de rentree die hij gehoopt had. FC Barcelona, de club die hij ooit nog naar de legendarisch treble leidde, won met 3-0 van zijn huidige werkgever. Met twee geweldige goals en een assist op Neymar, was Lionel Messi de grote man aan de Catalaanse kant. Zonder uitdoelpunten lijkt Bayern niet te hoeven rekenen op veel kans voor een plaats in de finale van de Champions League tegen Juventus of Real Madrid.

Kansen Bayern tot nulpunt gedaald

Hoewel het in de lijn der verwachting ligt, heeft NetBet na het duel van afgelopen week Barça als absolute favoriet getipt om de finale te halen. Deze finale wordt op 6 juni afgewerkt in Berlijn. Mocht Bayern München de finale nog weten te bereiken, dan levert dit 17 maal je inzet op, daar waar je voor Barça nog slechts 1.02 keer je inzet terug kunt zien.

Voor een overwinning in de wedstrijd zelf is Bayern overigens nog wel favoriet, ondanks het ontbreken van Franck Ribery en Arjen Robben. De vleugelspelers zijn geblesseerd. Zonder deze twee maar met de gehavende Lewandowski en de onlangs herstelde Götze, ziet de bookmaker Bayern (2.45) als winnaar van het veld aflopen na de wedstrijd in Duitsland, terwijl de Catalanen (2.65) nipt de underdog zijn. Een gelijkspel (3.50 keer je inzet) levert nog meer geld op!

Barcelona naar een spannende ontknoping van het seizoen

Eerder in deze voorbeschouwing las je al dat Barcelona de treble nog wist te winnen. Hoewel dit fenomeen in 2009 met groots gejuich werd ontvangen, kan dit in het huidige seizoen zomaar weer gebeuren. Luis Enrique, de huidige oefenmeester bij FC Barcelona, staat in de Spaanse competitie twee punten voor op aartsrivaal Real Madrid, terwijl het ook al een finaleplaats in de nationale beker heeft bemachtigd. Hierin zal Barça uitkomen tegen Athletic Bilbao. Nu ook de finale van de Champions League heel dichtbij lijkt, kijken de supporters van de Catalaanse club alweer reikhalzend uit naar de laatste duels van het seizoen.

Voor Bayern, dat ondanks de vernedering zo goed als kampioen van Duitsland lijkt te zijn, zit het seizoen er wellicht dus al spoedig op. Wanneer een historische comeback niet in de maak is, hebben de Duitsers niet veel meer om nog voor te spelen en zal het seizoen langzaam aan zijn einde komen. Wellicht dat Guardiola dus nog iets in petto heeft voor deze Europese kraker!

Nummer laatst Wade lichte underdog tegen Nederlandse Van Barneveld

Raymond van Barneveld staat momenteel derde in de Premier League darts en zal deze positie nog proberen vast te willen houden in zijn laatste duel, dat donderdagavond wordt afgewerkt. Zijn tegenstander is James Wade, de huidige nummer laatst in de tussenstand. Wade is reeds uitgeschakeld, maar kan met het nodige geluk nog opschuiven naar de vijfde plaats in de rankschikking. Zal Van Barneveld zijn huidige plek kunnen vasthouden?

Vorm van de twee heren

Barney won zijn laatste twee potjes van Gary Anderson en Adrian Lewis met overtuigende cijfers en lijkt niet te stoppen in aanloop naar het duel met James Wade. De 32-jarige Engelsman moest eind april nog een 7-0 nederlaag tegen Michael van Gerwen slikken, maar herstelde zich de week erna enigszins met een 6-6 tegen Stephen Bunting.

Deze avond zal de Metro Radio Arena in Newcastle de laatste reguliere wedstrijd van het Premier League seizoen brengen. James Wade, de Engelse darter die al jarenlang actief is op het hoogste niveau, is de lichte underdog; voor een overwinning van The Machine krijg je bij NetBet 1.90 keer je inzet. Barney heeft daarentegen iets meer kans om er met de punten van door te gaan; 1.83 is de notering die aan de regerend winnaar van de Premier League is toebedeeld.

Titel prolongeren

Het zou een knappe prestatie zijn wanneer Raymond van Barneveld het weet te presteren om zijn titel in de Premier League te prolongeren. Samen met Gary Anderson, Dave Chisnall en Michael van Gerwen gaan ze de bovenste vier plaatsen te verdelen. Echter, Phil Taylor ligt nog op de loer en slechts in theorie kan ook Adrian Lewis nog vierde worden. Hiervoor zal hij echter twee maal moeten winnen en moeten zijn concurrenten ook blijven verliezen. In dat opzicht heeft Phil Taylor nog meer kans, maar hij zal in de laatste twee speelronden drie punten goed moeten maken ten opzichte van Anderson of Van Barneveld.

De Premier League begint toe te werken naar zijn einde. Het wordt nu tijd dat de prijzen gaan worden verdeeld. Phil Taylor zal de druk naar boven altijd blijven opvoeren en Michael van Gerwen zal zijn eerste plaats graag willen verstevigen door vertrouwen te tanken tegen Adrian Lewis.

Vorig seizoen hadden we twee Nederlanders in de finale. Voorlopig is het nog niet zo ver, maar in Michael van Gerwen is één Nederlander al zeker van een plek bij de laatste vier, terwijl ook Raymond van Barneveld uitstekende papieren heeft om zich in dit rijtje te vestigen. Hij kan deze plaats deze avond al veilig stellen; mocht het niet lukken, heeft hij de week er na nog om een eventuele fout te herstellen. Laten we dus hopen op een avond met Premier League spanning die voor veel vermaak zal zorgen!

Van Gerwen topfavoriet in laatste duel Premier League tegen Lewis

Van Gerwen topfavoriet in laatste duel Premier League tegen Lewis

De koploper van de Premier League, de Nederlander Michael van Gerwen, neemt het deze donderdag in de laatste ronde van het reguliere toernooi op tegen Adrian Lewis. De Engelsman staat zesde en kan slechts in theorie nog vierde worden. Voor Van Gerwen is een overwinning voornamelijk voor zijn zelfvertrouwen. Als huidige koploper is een plek bij de laatste vier reeds gehaald; het is nu tijd voor een grote kers op de taart!

Bookmaker tipt Van Gerwen als grote favoriet

Een verrassing zal het voor niemand zijn, maar Michael van Gerwen wordt door NetBet getipt als grote favoriet om de zege in dit duel binnen te slepen. Voor een overwinning van de Nederlandse wereldkampioen ontvang je 1.28 keer je inzet, daar waar je voor de Engelsman een liefst 3.40 maal je inzet ontvangt.

Indien Mighty Mike met drie legs verschil (of meer) weet te winnen, dan kun je hier een groter bedrag mee winnen. De notering hiervoor is maar liefst 2.21! Het huidige Premier League seizoen verloopt uitstekend voor de huidige runner-up van de Premier League. Vorig seizoen was Raymond van Barneveld hem de baas in de finale, maar een herhaling zal hij uiteraard willen voorkomen.

Wade uit op revanche voor matig seizoen

Adrian Lewis zal niet tevreden zijn met het verloop van zijn huidige seizoen, hoewel hij zich knap terugknokte na een slechte start. Hij kan zijn zesde plaats in de Premier League nog kwijtraken aan Bunting, Wade en Taylor. Vermoedelijk zal hij graag laten zien waarom hij ook volgend seizoen in de Premier League thuis hoort. Tevens kan hij zich in theorie zelfs nog plaatsen voor de kruisfinales.

De wedstrijd vangt op donderdagavond om 7 uur ‘s avonds aan. De beelden worden in Nederland op RTL 7 uitgezonden, maar deze beelden zijn pas zichtbaar nadat de wedstrijden in de Europa League behandeld zijn. Dit zal dus pas rond half 12 gebeuren.

Jackpot geen kans meer op plek bij de laaste vier

Van Gerwen, 26 jaar oud, neemt het op tegen een vier jaar oudere opponent die al jaren meedraait in de Premier League. Lewis, wiens bijnaam Jackpot is, won in 2011 en 2012 het wereldkampioenschap bij de PDC en kan zichzelf dus presenteren met een uitstekend CV. Dit seizoen haalde hij 12 punten in het reguliere seizoen, hetgeen niet voldoende is voor plaatsing voor de kruisfinales.

Michael van Gerwen, aan de andere kant, won liefst 90 legs tot dit moment en behaalde hier 22 punten mee, drie meer dan de nummer twee Dave Chisnall. Zijn leidende positie komt dus niet meer in gevaar, maar voor de ontknoping van de Premier League zal een overwinning voor de Nederlander meer dan welkom zijn na de roddels die de afgelopen weken over hem heen kwamen.

Hopelijk kan hij het publiek vermaken in het duel, dat in de Metro Radio Arena te Newcastle plaats zal vinden. Samen met Van Barneveld zal hij de Nederlandse eer wellicht weer hoog kunnen houden.